Apotheek – Huisartsenpraktijk & Apotheek De Lutte – De Lutte
Plechelmusstraat 1 7587 AL De Lutte Tel:0541-551355
Header afbeelding

Apotheek

Onze praktijk is een apotheekhoudende praktijk. Dit houdt in dat de praktijk een vergunning heeft gekregen voor een bepaald gebied. Wij mogen medicijnen leveren aan patiënten die ingeschreven staan in onze praktijk en in het vergunningsgebied wonen.

Patiënten die buiten dit gebied (en dus op minder dan 4,5 kilometer afstand van een openbare apotheek wonen) mogen geen medicatie bij onze apotheekhoudende praktijk halen. Zij mogen zelf een openbare apotheek kiezen waar de medicijnen opgehaald kunnen worden.

Recepten

Medicijnen die tijdens het spreekuur door de arts worden voorgeschreven, kunnen indien nodig direct worden klaargemaakt in de apotheek.

Recepten van een specialist kunt u tijdens openingstijden bij ons inleveren.

Recepten die (telefonisch) zijn aangevraagd vóór 15.00 uur liggen de volgende werkdag voor u klaar na 15.00 uur. U kunt uw herhaalrecepten dus niet meteen meekrijgen. Dit heeft te maken met het tijdstip waarop wij onze bestellingen doen, en vanwege het feit dat alle medicijnen en recepten nauwkeurig moeten worden gecontroleerd.

U kunt uw herhalingsrecepten bestellen door:

Oude medicijnen

Medicijnen die u niet meer gebruikt behoren tot het klein chemisch afval. U kunt deze bij ons ter vernietiging inleveren, maar zonder de doosjes en etiketten.
Gebruikte naalden kunnen wij alleen laten vernietigen wanneer deze in een goed afgesloten container worden ingeleverd.